Al 3 d’octubre «Dia de l’Educació Financera», volem #AltraEducacióFinancera

#AltraEducacióFinancera

Manifest per una altraeducacioaltra Educació Financera a la Comunitat Valenciana: 

En el últims anys el sector financer junt amb el Banc d’Espanya i la CNMV han impulsat un programa de Educació Financera coincidint amb el 3 de octubre Dia de l’Educació Financera. Aquest programa compta amb voluntaris d’aquestes entitats que s’encarreguen de dur el seu model financer a les escoles. El curs passat més de 452 centres escolars, uns 43.000alumnes de 14 comunitats autònomes , entre elles la Comunitat Valenciana van participar del programa.

Estem d’acord amb una educació financera, però no baix els paràmetres que s’imparteixen des de les entitats bancaries. Sinó des d’un concepte de l’economia social, solidaria, amb capacitat crítica. Considerem que és important que els i les joves se formen en la pràctica de les finances ètiques , en un consum responsable.

Critiquem aquest model d’educació financera perquè indueix al consumisme i l’endeutament. Dona pas a practiques d’ús i abús de productes de crèdits per damunt de les realitats , socials que no té en compte a les persones o que priva els diners per damunt de les persones. Per que aquest discurs ha estat un dels elements responsables de la crisi econòmica

Per aquests motius, fem aquest MANIFEST dirigit a la comunitat educativa i que ampliem a entitats i societat en general de la Comunitat Valenciana. Considerem necessària l’educació financera integral que contemple els principis de les finances ètiques , una economía més humana , socials i mediambiental. Amb aquesta acció obrim l’ oportunitat per a la ciutadania conegua i practique un consum ètic, just i responsable

PER AIXÒ DEMANEM

1.- Que l’educació financera a l’escoles valencianes siga impartida per docents formats en una economia ètica, solidaria i critica. Que a les aules se explique el teixit associatiu i cooperatiu social del nostre territori, però també les conseqüències del consumisme i l’endeutament al que ens han portat els bancs .És necessari que els escolars entenguen l’ètica com un dels valors inherents a les finances.

2.- Que els centre educatius de la comunitat valenciana amplien el concepte d’educació financera a las finances ètiques i solidaries i que les apliquen. Que els escolars coneguin els conceptes més comuns sobre finances i consum ètic, just i responsable. Així, el dia de demà tindran elements de juí per a triar els seus proveïdors de servicis financers més enllà de les ofertes que apareixen en la publicitat habitual.

3.- Que el Govern Valencià que aposte per d’educació financera a les escoles. Creiem que les perspectives de l’economia social, solidària, del Bé Comú i l’ecològica haurien de ser integrades en el currículum oficial i ser impartides pel professorat del Departament d’Ensenyament.

4.- Considerem que el canvi comença per l’economia i el món financer, ètic i solidari. Un altra economia en benefici de les persones, de la col·lectivitat es possible

5.- Fem una crida a la ciutadania, entitats socials i a tota la societat civil compromesa amb la transformació social per que practiquen les finances ètiques i utilitzen la Banca amb Valors.

Nova Feina s’uneix a la campanya promoguda per la Xarxa Enclau, al costat de moltes organitzacions socials. Celebrem el mes de les finances ètiques, volem #BancaAmbValors.

+ info: www.bancaambvalors.org

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Suscríbete a nuestra newsletter

Scroll al inicio