Dia d’acció global per l’abolició dels paradisos fiscals

#ForaParadisosFiscals

 

La campanya per una justícia fiscal, està promoguda per organitzacions ciutadanes, sindicats, moviments socials, ONG i altres actors de la societat civil, convocats a mobilitzar-nos per a exigir mesures reals contra el perjudici social de l’evasió i l’elusió fiscal i acabar amb els Paradisos Fiscals.
Els països i territoris considerats Paradisos fiscals són sobretot un mecanisme dels mercats financers globalitzats, que ofereixen privilegis competitius com la baixa o nul-la tributació i l’ocultació de la titularitat real en les transaccions internacionals.
Estos Paradisos son refugis obscens dels mercats financers:
 • 17 de les 35 empreses de l’IBEX no paguen res per l’impost de societats a Espanya, No posseïxen cap base econòmica d’interés per al bé comú, tot just servixen als interessos espuris de les elits econòmiques, grans corporacions, multinacionals, delinqüents financers i criminalitat organitzada.
 • Aprofundixen i contribuÏxen a la desigualtat, a crear desequilibris, a les crisis econòmiques i corroïxen la democràcia.
Les dades són eloqüents:
 • Els diners que operen en paradisos fiscals no paren de créixer. En total, més de 6’8 bilions d’euros s’oculten en ells, o el que és el mateix més que el PIB del Regne Unit i el d’Alemanya junts. Açò suposa unes pèrdues de 175.963 milions d’euros a l’any quant a ingressos fiscals es referix.
 • Constituïxen una burla a la legalitat internacional.
 • Totes les empreses de l’IBEX 35 tenen filials en paradisos fiscals. quan tan sols 3 d’eixes companyies van tancar 2014 amb pèrdues
 • Més de la mitat del comerç mundial passa per paradisos fiscals
 • Des de 2015 el 1% més ric de la població mundial posseïx més riquesa que el 99% restant.
 • A Espanya el 85% de l’esforç fiscal recau sobre les famílies
 • Les xicotetes i mitjanes empreses, que són les que creuen treball, tenen dificultats per mantindre plantilles i pagar impostos, mentres que les grans corporacions, continuen acumulant beneficis; que, això sí, desvien cap als paradisos fiscals.
 • Els 20 principals bancs europeus, entre els que es troben Santander i BBVA, registren el 26% dels seus beneficis en paradisos fiscals, un percentatge res d’acord amb l’activitat econòmica real que duen en cap en eixes jurisdiccions opaques.
Per tot això, animem a la societat en el seu conjunt a organitzar-se per a donar una resposta contundent i inflexible contra els Paradisos Fiscals, exigint a més als nostres governants que emprenguen accions per anar avançant en el camí de la seua necessària abolició, entre elles:
 • Pressionar des de tots els àmbits administratius, començant des dels municipis, que s’aproven mocions en què es declaren ZLPF (Zones lliures de paradisos fiscals) .
 • Exigir que la Llei de Contractació Pública, actualment en tràmit parlamentari, incorpore criteris per a impedir concursar a empreses o bancs vinculats en paradisos fiscals, en la línia de la iniciativa Zones lliures de paradisos fiscals.
 • Reclamar als nostres representants polítics que pressionen a la Unió Europea perquè s’imposen sancions que penalitzen els països o territoris que conserven el secret bancari i l’opacitat en la propietat de les societats, en perjuí de les arques públiques dels estats, així com aquells països que utilitzen el seu sistema tributari per a realitzar dumping fiscal.
 • Obligar a les empreses i corporacions a què informen anualment de les seues inversions, beneficis i impostos pagats país per país, i no globalment com actualment passa, de manera que no puguen amagar els seus beneficis reals.
 • S’ha d’exigir un ITF (Impost a les transaccions financeres) capaç de dissuadir l’enorme flux especulatiu que es negocia des d’aquets refugis opacs.
Demanem transparència i comptes clars. Són les elits polítiques i econòmiques les que dominen i s’aprofiten d’un sistema corrupte, afavorit per l’opacitat dels paradisos fiscals.
Els seus paradisos fiscals, els nostres inferns socials! Els paradisos fiscals vulneren els nostres drets i soscaven la democràcia.
#ForaParadisosFiscals
Nova Feina s’adhereix a la campanya promoguda per AVF-EBC, ATTAC PV, CCOO, CVONGD, EAPNCV, Frente Cívico, Gestha, Intersindical Valenciana, Pobreza Cero, Red Enclau, UGT-PV y Oxfam Intermón

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Suscríbete a nuestra newsletter

Scroll al inicio